Política

Es frenen els contagis, però creix l’ingrés hospitalari

Hi ha 1.938 hospitalitzacions i 598 pacients són a cures intensives

Mitjà considera que ja és el moment d’aplicar el certificat Covid, ara que tota la població ha tingut la possibilitat de vacunar-se

Es frena la propagació del virus, però no els seus efectes, que continuen a l’alça, amb més ingressos als hospitals i a les unitats de cures intensives (UCI) fruit de l’alt nombre de contagis que hi va haver fa dues setmanes. Ahir Catalunya va registrar 17 nous morts i 1.567 contagis per Covid-19, i el nombre d’ingressos a les UCI augmentava fins als 598 pacients, 19 més que el dia anterior. També augmentava en 25 el nombre de persones hospitalitzades, que sumen un total de 1.938.

Segons les dades d’incidència del coronavirus actualitzades pel Departament de Salut, els indicadors confirmaven que el virus està frenant la seva propagació, ja que la velocitat de transmissió va baixar lleugerament fins a situar-se en 0,72, en contraposició amb els 0,73 d’ahir, mentre que el risc de rebrot va baixar 40 punts, fins a 450.

No obstant això, la situació a les UCI continua sent preocupant, amb catorze dies seguits per sobre dels 500 pacients ingressats i amb un augment de 19 malalts crítics en les últimes hores, en les quals també s’ha registrat un increment del nombre de pacients ingressats, en un període en què el personal sanitari també està de vacances i, a més a més, es veu afectat per contagis de Covid-19.

Amb les noves dades i des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha registrat en total 22.869 defuncions pel virus, 17 en les últimes 24 hores, mentre que el nombre de casos confirmats acumulats puja a 924.506, en sumar-hi 1.567 nous positius.

L’epidemiòleg Oriol Mitjà es va mostrar ahir partidari que la vacunació contra la Covid-19 sigui obligatòria per al personal sanitari que estigui en contacte amb persones vulnerables.

Vacuna i certificat

En declaracions a RAC1, l’epidemiòleg de l’hospital Trias i Pujol de Badalona Oriol Mitjà va argumentar que “és inconscient que un hospital posi en risc els seus pacients perquè té un metge, una infermera o un auxiliar sense vacunar”. “La vacuna ha de ser obligatòria per a sanitaris i professors que tinguin contacte amb persones vulnerables”, va dir. Així mateix, creu que s’ha de posar la tercera dosi de la vacuna a les persones grans i a la població vulnerable. “Per a la població general, encara no fa falta”, va assegurar. Creu que, com que tota la població “ja ha tingut la possibilitat de demanar cita per vacunar-se”, és el moment “d’aplicar el certificat Covid”. Pel que fa a la polèmica per la celebració de festivals musicals aquest estiu, que han causat nombrosos contagis entre els assistents, Mitjà diu que, si bé ell no els hauria permès, “no hem de demonitzar-los, ja que el seu impacte en la cinquena onada ha estat petit”.

LA XIFRA

19
ingressos
en les últimes 24 hores es van registrar ahir a les UCI dels hospitals.

LES FRASES

És el moment del certificat Covid, ara que tota la població ja ha tingut la possibilitat de vacunar-se
Oriol Mitjà
epidemiòleg hospital trias i pujol
La vacuna ha de ser obligatòria per a sanitaris i professors que tinguin contacte amb persones vulnerables


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri