Política

Sánchez i Aragonès inauguraran la taula de diàleg amb el dubte de si es quedaran fins al final

S’ha pactat una trobada prèvia amb els dos mandataris i estar presents només a l’inici de la reunió

JxCat proposa Puigneró, Sànchez, Turull i Nogueras com a membres de la taula del diàleg i Aragonès es mostra “molest”. Insisteix en escollir membres del govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuniran aquest dimecres a la tarda a soles a Barcelona i inauguraran després la taula de diàleg, segons apunten fonts dels dos executius, però està a l’aire si els dos presidents es quedaran fins al final de la reunió. La Moncloa sosté que el president espanyol hi serà com a mínim al principi, però no aclareix encara si liderarà la delegació de l’Estat durant tota la reunió o bé si un cop feta la salutació abandonarà la trobada. Fonts d’ERC apunten que s’ha estat negociant que els dos presidents es reuneixin sols, inaugurin la taula de diàleg, però no s’hi quedin fins al final.

El mateix Sánchez va deixar oberta aquesta incògnita aquest dilluns en una entrevista a TVE on va anunciar la seva presència a Barcelona aquest dimecres. “Hi aniré”, va dir, i “lideraré aquesta delegació i tindré la possibilitat de reunir-me amb el president de la Generalitat i després de trobar-me amb les dues delegacions”. El fet que apuntés que es trobarà amb les delegacions ja va donar pas aquest dilluns a les preguntes sobre si Sánchez serà o no a la taula durant tota la reunió.

A més de Sánchez, la delegació espanyola està formada per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i els ministres de Presidència, Félix Bolaños; de Política Territorial, Isabel Rodríguez; de Cultura, Miquel Iceta; d’Universitats, Manuel Castells, i de Transports, Raquel Sánchez. Hi participaran, doncs, els tres ministres catalans.

Aquest dimarts el govern donarà a conèixer els noms dels membres de l’executiu que hi seran presents. Fonts d’ERC ja van apuntar que els seus representants seran Aragonès, Roger Torrent, i Laura Vilagrà, però encara existeix la possibilitat que s’hi afegeixi algun nom.

Polèmica pels representants de JxCat

L’executiva de JxCat ha acordat que els seus representants a la taula de diàleg seran el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; el secretari general i el vicepresident del partit, Jordi Sànchez i Jordi Turull; i la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras, segons ha informat el partit en un comunicat.

Aquesta notícia ha molestat el president Aragonès, que segons fonts de Presidència s’ha mostrat molt “molest”. Des de Presidència sostenen que s’havia “dit i acordat” que la negociació amb la Moncloa seria “de govern a govern” i, per tant, amb representants de l’executiu. Així, des de Presidència asseguren estar “molestos” amb Junts per haver fet públic oficialment a través d’un comunicat els eus quatre representants abans de consensuar-ho amb la part d’ERC. Des de l’entorn d’Aragonès afegeixen que els noms s’han de consensuar al Consell Executiu, reunit des de primera hora del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia