Política

Brussel·les aposta per guanyar “sobirania tecnològica” amb una nova llei per garantir el subministrament de xips

Von der Leyen anuncia la creació d’un “ecosistema d’última generació” a la UE per superar l’escassetat de semiconductors

Brussel·les aposta per guanyar “sobirania tecnològica” amb una nova llei europea per garantir el subministrament de xips a la Unió Europea. En el discurs sobre l’estat de la UE, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que impulsaran una normativa per “crear un ecosistema d’última generació”, en un intent per superar l’actual escassetat de semiconductors, un producte estratègic per a molts sectors. “Depenem dels xips d’última generació de l’Àsia”, ha lamentat l’alemanya, afegint: “No és només una qüestió de competència, sinó de sobirania tecnològica”.

Von der Leyen ha admès que és una “tasca d’enormes proporcions”, però ha avisat que és vital per a l’economia europea. “Ens hem de centrar en els semiconductors i convertir-nos en un líder mundial”, ha dit.

D’altra banda, la cap de l’executiu comunitari ha reivindicat la importància que tindran el fons de recuperació ‘Next GenerationEU’ per modernitzar digitalment l’economia europea. Tot i el suport a aquesta injecció d’ajudes de 750.000 milions d’euros, Von der Leyen ha avançat que en les pròximes setmanes rellançarà el debat per revisar la governança econòmica al bloc europeu. “L’objectiu és crear un consens molt abans del 2023”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia