Política

Reguant diu que la taula de diàleg només ha servit perquè ERC i Junts “se la llancin pel cap”

La diputada de la CUP creu que l’únic que en surt reforçat és Sánchez, que “guanya temps”

La diputada de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, ha afirmat que, fins ara, la taula de diàleg “només ha servit perquè ERC i Junts se la tirin pel cap”. En una entrevista a SER Catalunya, Reguant ha dit que l’únic que en surt reforçat és el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’estat espanyol. “Del que va passar dimecres i els anteriors dies, l’independentisme n’ha sortit més debilitat i qui ha guanyat temps ha estat Sánchez”, ha afirmat la diputada, que creu que el dirigent espanyol devia tornar a Madrid “amb un somriure sorneguer” després de la reunió. També ha dit que els cupaires eren “escèptics” amb la taula i que en els darrers dos dies, ERC i Junts han fet transformar l’escepticisme en “perplexitat”: “Pitjor no ho podien fer”.

Reguant ha criticat que els dos partits del Govern “no tenien cap agenda per la taula” i els ha retret que “no sabien fins a 24 hores abans qui hi assistiria”. Per això considera que no hi havia “cap horitzó polític que tensés la part amb el govern espanyol a la taula de diàleg”.

D’altra banda, sobre l’aprovació de pressupostos, la diputada dels anticapitalistes ha advertit que és “una molt mala notícia” per al país que el seu grup parlamentari consideri que no pot aprovar els pressupostos de la Generalitat perquè no es donen les condicions polítiques per fer-ho. “Hauran de demostrar que la CUP és el seu soci preferent posant sobre la taula allò pel que la CUP va investir Aragonès”, ha avisat Reguant al Govern.

També ha carregat contra els “vasos comunicants” d’aprovació de comptes. Ha dit que fins ara hi ha hagut “favors i intercanvis” entre el Govern, l’executiu espanyol i l’Ajuntament de Barcelona “a canvi de coses que no s’han produït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia