Política

ERC se sent útil amb Junts en la gestió municipal de Girona

El portaveu republicà i vicealcalde, Quim Ayats, fa un repàs de “projectes desencallats” i lloa el trasllat del campament dels firaires de la Devesa

Destaca els acords puntuals amb l’oposició

Un any després del pacte “de transformació i responsabilitat”, el grup municipal d’ERC va fer balanç ahir de la coalició amb Junts a l’Ajuntament de Girona. Els republicans sostenen que van defugir la comoditat en “un any complex” i van voler “sumar i arromangar-se per la ciutat”, va dir el portaveu i vicealcalde de Girona, Quim Ayats. “Volíem ser útils i ho volem continuar essent”, hi va afegir.

L’acord subscrit entre Junts i ERC l’1 de setembre del 2020 –presentat al Teatre Municipal– ha permès “desencallar projectes, posar les bases de la Girona del futur i tenir una mirada als barris”, va dir Ayats. El pacte de les dues forces, que lidera Marta Madrenas (Junts), incloïa 30 compromisos i projectes estratègics de la ciutat.

Els republicans van destacar, entre altres avenços, el fet que el campament dels firaires (de les festes de Sant Narcís) marxi del parc de la Devesa després de tres dècades i s’estableixi entre la Copa i el barri de Domeny. Ayats també va esmentar la inversió de quatre milions en habitatge, que inclou la promoció d’un centenar de pisos de protecció oficial, “el pla de xoc a les escoles”, el servei de suport emocional per a joves, el treball per completar el pont que ha d’unir el carrer del Carme amb el barri de Montilivi i l’obertura de l’antic cinema Modern (al Barri Vell), que ja s’utilitza després de la primera fase de la rehabilitació.

Junts (nou regidors) i ERC (quatre) governen en minoria amb poques discrepàncies públiques i en un ple amb 27 representants. L’equip de govern ha hagut de prorrogar els comptes de l’any passat per falta d’entesa amb l’oposició –Guanyem i el PSC (sis edils) i Ciutadans–. Recentment, els gestors municipals, però, han pactat amb el PSC inversions d’1,7 milions, que permetran iniciar el 2022 les obres de la comissaria de policia de Santa Eugènia, que donarà servei alhora a Can Gibert i Sant Narcís. Al gener un acord amb Guanyem va permetre aprovar la inversió de 9,9 milions d’euros.

A Ayats, el van acompanyar els altres tres edils del grup municipal d’ERC: Annabel Moya (Habitatge), Maria Àngels Cedacers (Ciutadania) i Àdam Bertran (Educació). La compareixença va tenir lloc a la sala Miquel Diumé de l’ajuntament.

LA XIFRA

4
regidors d’ERC formen part de l’equip de govern de Girona. N’hi ha 9 de Junts. Els en falta un per ser majoria.

La suma triada i el “no sistemàtic”

El 2020, ERC va triar contribuir a la governabilitat en lloc d’apostar –hi havia rumors que ho anunciaven– per una moció de censura amb Guanyem i el PSC. Ayats va explicar ahir que ERC havia estat valenta a l’hora de fer el pas. El vicealcalde afirma que el seu grup està disposat a “sumar amb tothom” i va lamentar que en alguna ocasió havien trobat que algun grup optava per “un no sistemàtic”, en referència a Guanyem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona