Política

Puigdemont: “Els països que no estimin el seu patrimoni humà no poden fer-se respectar”

L’eurodiputat reivindica la figura de Carrasco i Formiguera després de rebre la medalla que porta el seu nom a Prats de Molló

Antoni Castellà destaca la “connexió històrica entre Carrasco, Macià i Puigdemont”

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha afirmat aquest dissabte a Prats de Molló (Vallespir) que “els països que no estimin el seu patrimoni humà, el seu passat, no podran fer-se respectar”.

El president ho ha dit aquest matí a Prats de Molló, on ha rebut la Medalla Carrasco i Formiguera, distinció que concedeix la formació política Demòcrates de Catalunya, en un acte que ha tingut lloc davant la casa Macià. “És un honor que em fa molta il·lusió i que m’acompanyarà tota la meva vida”, ha assenyalat a l’inici de la seva intervenció, en la qual ha recordat que un besoncle seu deia que “anava a votar per Carrasco i Formiguera”.

Puigdemont ha considerat que “és important reivindicar la memòria de Carrasco i Formiguera per raons històriques i de país”. “El seu cas ens ensenya també la cara d’una manera d’entendre el patriotisme espanyol, que va justificar que una persona, que fins i tot era prova de bondat, havia de morir perquè les seves idees polítiques havien de ser castigades”, ha assenyalat.

El líder de JxCat ha recordat que a Carrasco i Formigera el van “assassinar per catalanista, demòcrata i republicà”. Segons ell, va ser víctima de “un crim de guerra espantós” i els seus responsables “haurien d’haver comparegut davant els tribunals internacionals”.

En nom de la família de Carrasco i Formiguera, el seu net Manel Martí Carrasco ha explicat les motivacions per lliurar la medalla a Puigdemont, davant un reduït auditori entre els quals figuraven familiars de Carrasco, l’alcalde de Prats de Molló i polítics com l’exconseller Lluís Puig, i l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert i Antoni Castellà, en representació de Demòcrates.

Castellà ha apuntat que hi ha paral·lelismes entre Carrasco i Puigdemont, així com “una connexió històrica entre Carrasco, Macià i Puigdemont”.

La medalla, ha resumit Castellà, “reconeix els valors que va defensar Carrasco: llibertat, justícia, humanisme, la causa de la independència de Catalunya, i en el reconeixement d’avui a Puigdemont estan tots aquests valors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia