Política

afganistan

Les dones reclamen treballar i formar-se

Les mostres de rebuig de les dones afganeses per la seva pèrdua de drets arran de la tornada dels talibans al poder no s’aturen i ahir hi va haver una nova protesta al davant de l’edifici del fins fa poc Ministeri d’Afers de la Dona, que ara és la seu del de la Promoció i Foment de la Virtut i la Prevenció del Vici. Les manifestants van reclamar el respecte dels drets de les dones, entre els quals el dret al treball i a l’educació. El nou règim ha donat mostres els darrers dies que no té cap intenció de suavitzar la seva política amb les dones respecte de la que tenia abans de ser derrocat pels Estats Units el 2001.

La primera decisió de les més recents que han pres els darrers dies ha estat impedir que les noies que estan estudiant l’ensenyament secundari tornin a les aules com sí que han fet els nois. Ahir mateix, a més, a les treballadores de l’Ajuntament de Kabul se’ls va notificar que no tornarien a la feina i se’ls va ordenar que es quedessin a casa. El nou règim va afegir-hi que només podrien treballar les dones que no poguessin ser reemplaçades per homes.

Enmig d’aquest panorama, un grup de polítiques afganeses van fer ahir la primera roda de premsa sota el nou règim per reclamar els seus drets. L’acte, al qual van assistir unes 150 dones, es va fer a la seu del Moviment per al Canvi a l’Afganistan, el primer partit liderat per dones, creat el 2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia