Política

Arxiven la causa contra cinc independentistes de Tarragona per les protestes contra el consell de ministres del 2018

El procediment no tira endavant perquè la Fiscalia demana el sobreseïment i no hi ha cap acusació

El jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona ha arxivat la causa contra cinc independentistes per les protestes que es van fer a la ciutat contra el consell de ministres que es va celebrar el 21 de desembre del 2018 a Barcelona.

La jutgessa que s’encarregava de la causa ha determinat que no tiri endavant després que la Fiscalia demanés el sobreseïment provisional de les actuacions i que no hi hagués altres acusacions. Al seu escrit, el fiscal atribuïa a un dels investigats la coordinació d’una manifestació que va passar pel centre de Tarragona i va obligar a tallar la T-11 i l’A-27, però va estimar que els fets que van fer obrir les diligències “no són constitutius de cap infracció”.

En aquesta causa inicialment també estava investigada l’actual diputada de la CUP Laia Estrada, però per la seva condició el cas el va assumir el TSJC, que ja en va dictar l’arxivament el 9 de juliol.

En un comunicat, diferents col·lectius de l’esquerra independentista de Tarragona han celebrat la decisió judicial. “Aquest procediment que ara es tanca demostra una vegada més com s’utilitzen els mitjans públics, policials i judicials, en la persecució impúdica contra l’independentisme”, han assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia