Política

El comissari de Justícia de la UE celebra la predisposició de les associacions de jutges per renovar el CGPJ

Reynders es mostra preocupat pel bloqueig polític i alerta que posa en perill la “confiança” ciutadana en el sistema

El comissari de Justícia de la Unió Europea, Didier Reynders, ha celebrat la “predisposició” de les quatre associacions majoritàries de jutges espanyoles per arribar a un acord que permeti renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en funcions des de fa més de tres anys.

Reynders s’ha reunit aquest dilluns amb les quatre associacions, que han denunciat el bloqueig polític a la renovació, i a la sortida de la trobada ha volgut deixar clar que al Consell Europeu “no hi ha una preocupació en general per la independència dels jutges” a Espanya, però sí pel fet que la lentitud a l’hora d’arribar a acords polítics per renovar els seus òrgans pot posar en perill la “confiança” de la ciutadania en el sistema judicial.

Reynders ha evitat posar dates per a la renovació, de tal manera que ha obviat posar pressió als partits polítics espanyols, amb el benentès que una majoria qualificada com la que necessita la renovació del CGPJ, de tres cinquenes parts del Congrés, és “complicada”.

Per això ha considerat “important” la predisposició de les quatre associacions de jutges per acordar les renovacions, i ha esperat que això serveixi perquè els partits polítics puguin desbloquejar la situació.

Finalment, també ha volgut subratllar que el problema de la reforma de la llei de govern dels jutges no és exclusiu d’Espanya, i ha recordat que hi ha altres països que també estan discutint situacions similars, com ara Itàlia o Luxemburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia