Política

El TC desestima el recurs de la Generalitat contra l’IMV i nega que envaeixi competències autonòmiques

Dos magistrats discrepen en un vot particular que sosté que s’hauria de donar la raó al Govern

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs de la Generalitat contra l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

El Govern va argumentar que el decret del govern espanyol que estableix la prestació vulnera competències executives sobre Seguretat Social que corresponen al Govern així com competències en matèria d’assistència social.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ricardo Enríquez i feta pública aquest dimecres, ho nega i afirma que “la determinació d’una prestació de la Seguretat Social constitueix una norma bàsica que correspon establir a l’Estat”. Per contra, dos magistrats han discrepat en un vot particular que sosté que s’hauria de donar la raó al Govern.

A parer dels magistrats María Luisa Balaguer i Juan Antonio Xiol la sentència modifica la doctrina prèvia i expandeix la competència estatal cap a les facultats i competències autonòmiques d’execució. El vot particular considera que les competències defensades per la Generalitat són executives i, per tant, no concorre causa que justifiqui la seva reserva a favor de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia