Política

Un gran aplec per mostrar la cultura del país

El president Puigdemont era a l’Alguer per participar en el 33è Aplec Internacional, un esdeveniment que des de l’any 1988 organitza Adifolk (Associació per a la Difusió del Folkore), una entitat creada per donar conèixer internacionalment la cultura popular catalana. Aquest era el segon cop que l’aplec, que dura des d’avui divendres i fins diumenge, amb la presència de més de mil persones procedents dels diferents indrets del país, se celebra a l’Alguer, que el va hostatjar l’any 2000. L’any passat l’aplec no es va celebrar per la pandèmia.

A part de la presència de Carles Puigdemont, hi ha prevista l’assistència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina. L’acte inaugural de l’aplec s’ha de fer aquest vespre. En l’Aplec Internacional hi ha previst un ampli programa amb mostres de dansa, gegants, bestiari festiu, bastoners, balls de seguici, diables, concert, havaneres, sardanes, jocs tradicionals, exposicions i xerrades, al centre històric de l’Alguer, la ciutat de Sardenya on el català s’hi ha parlat des de fa més de sis-cents anys.

Entre els grups participants hi ha la Banda Musical de Falset, La Lira de Roquetes, el Grup de Folk d’Artés, les cobles Conrad Saló, Flama de Farners i Ciutat d’Amposta, el grup de jota Paracota d’Amposta, l’associació cultural La Clevellerina de Falset, els grups de balls de gitanes de Lliçà d’Amunt i Montmeló, els bastoners de Peramola, Prats de Lluçanès, Rajadell i Salou, les mulasses de Vic, Lloret de Mar i Montblanc, la Coral Camprodon, els diables de Olost i Vila-seca i esbarts dansaires de Granollers, Manresa, Sant Fruitós de Bages i Terrassa, entre d’altres entitats. També hi seran una àmplia representació de gegants i colles geganters, colles sardanistes i entitats de tradicions. Tot plegat, complementat amb tres exposicions sobre la cultura catalana i Catalunya, així com amb la participació d’una quinzena de grups folklòrics de l’illa de Sardenya.En el programa de l’Aplec, el síndic de la ciutat sarda, Mario Conici, destaca, justament, la importància que té l’esdeveniment per a l’Alguer, ja que, segons diu, “representa una important ocasió per consolidar la xarxa de relacions amb Catalunya, relacions que han tingut un impuls decisiu amb la històrica obertura de l’oficina de la Generalitat l’any 2009”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona