Política

política

Llarena ja ha enviat a Itàlia l’euro ordre de detenció

El jutge espanyol consdiera que encara està activada, tot i les recents decisions del TJUE

La justícia espanyola no vol perdre l’oportunitat de la detenció del president Carles Puigdemont per part de la policia italiana. El jutge Pablo Llarena ha enviat ja a Itàlia l’ordre de detenció europea de l’ex president perquè la considera “actualment en vigor”, segons exposa en el seu ofici . D’aquesta manera la pilota es troba en aquests moments en la teulada de la justícia italiana que haurà de determinar si les pretensions de Llarena s’ajusten al dret europeu i si cal prendre alguna mesura contra Puigdemont.

Llarena ha enviat el seu ofici perquè sigui remès al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Itàlia). El jutge espanyol consdiera que Puigdemont està en crida i cerca i declarat en rebel·lia des del 2017 i que el cas contra ell encara està obert: “Per la seva comunicació a el mateix Tribunal, li participo que el procediment judicial de què deriva l’euroordre està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia”, afirma. Després afegeix: “I amb la mateixa finalitat, acompanyo la Qüestió Prejudicial plantejada en el seu dia davant el TJUE, la tramitació no modifica la situació en què es troba actualment el procediment”. En contra del que es desprenia fins ara de les decisions del TJUE, Llrena arriba a la conclusió que les ordres no estaven aturades malgrat els tràmits en curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia