Política

La defensa de Puigdemont demana ajornar a dissabte la vista a la Cort d’Apel·lació de Sàsser

El seu equip d’advocats necessita “més temps” però el jutge encara no ha decidit

La defensa de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont demana ajornar a dissabte la vista a la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que ha de decidir sobre la seva detenció ahir a l’aeroport de l’Alguer. Fonts del seu equip d’advocats diuen a l’ACN que “necessiten més temps” per preparar la compareixença. De fet, Gonzalo Boye, que era a Brussel·les aquest migdia, encara no ha arribat a Sardenya. Per ara, la defensa encapçalada per l’advocat italià Agostino Angelo Marras ha plantejat la petició però fonts properes a l’entorn de Puigdemont apunten que encara no hi ha decisió del jutge. Hores d’ara, els advocats són dins del tribunal. Si declarés, Puigdemont ho faria per videoconferència.

A la vista, si no s’accepta l’ajornament, el tribunal ha de decidir si manté la detenció i tramita l’euroordre o la considera invàlida.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat aquest divendres al matí que “en les pròximes hores” presentarien la petició de mesures cautelars al Tribunal General de la Unió Europea perquè l’eurodiputat de Junts pugui recuperar provisionalment la immunitat.

Tot i això, fonts de la defensa apunten a l’ACN que es volen esperar a parlar amb el jutge italià abans de presentar al TGUE la sol·licitud de cautelars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia