Política

Puigneró considera que la detenció de Puigdemont demostra que el conflicte entre Catalunya i Espanya no és només entre governs

Creu que l’executiu espanyol n’estava al corrent i reclama el dret de Junts de triar representants a la taula de diàleg

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, assegura que la detenció de Carles Puigdemont demostra que el conflicte entre Catalunya i Espanya no és únicament entre governs.

Per aquest motiu reclama que a la taula de diàleg hi puguin seure els representants que cada formació triï, i que Junts pugui dur-hi els que va proposar d’entrada, tot i no formar part de l’executiu català i sense vetos per part de cap de les parts. “Algú es pensa que es pot resoldre el conflicte sense comptar amb Junts, una de les principals forces polítiques de Catalunya?”, s’ha preguntat. Sobre la detenció, considera que es tracta d’una operació d’Estat i que el govern espanyol n’estava al corrent.

En una visita a l’inici de les obres per desmantellar el peatge de l’autopista C-33 a Mollet del Vallès, Puigneró ha assegurat que la detenció de Puigdemont va ser una “operació d’Estat” de la qual el govern espanyol n’hauria estat al corrent. “No podria estar al marge quan hi havia policia implicada, que depèn del ministeri d’Interior, i després d’un comunicat del govern espanyol clar i contundent amb la seva voluntat sobre Carles Puigdemont”, ha assenyalat.

Sobre la taula de diàleg, assegura que Junts no ha demanat que es trenqui i ha reiterat que en volen formar part, però que no els van deixar vetant les persones que havien escollit. “El conflicte va més enllà de governs, com ha demostrat la detenció de Carles Puigdemont”, ha assenyalat.

Per això, manté la proposta que a la taula de diàleg hi vagin persones que representin la voluntat de diàleg, al marge de la seva participació o no en un govern. En aquesta línia, planteja una reflexió a Pedro Sánchez: “Algú es pensa que es pot resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya sense comptar amb Junts, una de les principals forces polítiques de Catalunya?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona