Política

El president a l’exili torna amb normalitat a la feina a Brussel·les

El president a l’exili, Carles Puigdemont, va tornar ahir de l’Alguer a Brussel·les amb normalitat, en un vol via Roma, i va participar a la tarda en la comissió de comerç internacional de què forma part al Parlament Europeu, dies després d’haver estat detingut i alliberat per la justícia italiana. En entrar-hi, Puigdemont confirmava que, tot la dificultat de les connexions i que coincidirà amb el ple de l’Eurocambra a Estrasburg, dilluns tornarà a declarar en persona a Sàsser. “Hi aniré i serà ella (la jutgessa) qui hagi de prendre la decisió. Estem preparats per afrontar aquesta audiència”, va subratllar. Segons va relatar a Twitter, en el primer vol va rebre el suport d’“una parella espanyola” que viatjava al costat seu i li va desitjar “molta sort”, si bé en arribar a la capital belga es va trobar un altre “grup d’espanyols” que el van increpar i li “van començar a cridar com energúmens”.

Detenció premeditada

Segons va avançar ahir Vilaweb, la seva detenció no va ser casual, sinó que es va preparar amb antelació i executar en coordinació amb la divisió d’investigacions generals i operacions especials del Ministeri de l’Interior italià (Digos), que s’ocupa, entre altres temes, de terrorisme i extremisme polític. Aquest cos es relaciona a l’Estat sobretot amb la UDEF i la Udyco, unitats especialitzades pertanyents a la Comissaria General de la Policia Judicial, que investiguen la corrupció, el narcotràfic i el crim organitzat. Tot i no intervenir-hi, alguns agents de la Digos haurien anat a l’Alguer des de Roma i Càller i haurien enregistrat l’operació, tal com Puigdemont va detectar, sospitant que podien ser policies espanyols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia