Política

El Govern celebrarà divendres un acte institucional per a commemorar l’1-O

Assistirà el Consell Executiu en ple i s’hi llegirà una declaració

El Govern prepara un acte commemoratiu de l’1-O per al proper divendres. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, així ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts. L’acte pretén recordar els fets de l’1 d’octubre de 2017, i per a fer-ho, porta l’homenatge a l’Escola Industrial de Barcelona, el que fos el col·legi electoral més gran de Catalunya durant aquell referèndum. Plaja ha detallat que a l’acte hi participarà el Govern al complet i que s’hi llegirà una declaració commemorativa. Aquest serà l’únic acte institucional que la Generalitat celebrarà per l’1-O. En paral·lel, entitats com l’ANC faran un acte reivindicatiu a la Catalunya del Nord i celebraran a Barcelona un altre acte el 3 d’octubre.

L’anunci de la celebració de l’acte commemoratiu d el’1-O arriba unes hores abans de l’inici del Debat de Política General, el primer de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. Tal i com ja havia explicat l’ACN, Plaja ha detallat que al seu discurs, Aragonès se centrarà en defensar el diàleg i la negociació amb l’Estat com l’única via possible per a resoldre el conflicte polític i aconseguir un referèndum d’independència, en detallar alguns dels eixos del Pla de Govern i en fer balanç de la gestió del seu primer any i de la pandèmia de la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia