Política

Cuixart veu “desídia de molts governants” cap a la causa independentista

El president d’Òmnium reclama grans actes de lluita no violenta per pressionar la comunitat internacional

El president d’Òmnium Internacional, Jordi Cuixart, ha reclamat grans actes de lluita no violenta per pressionar la comunitat internacional en favor de la causa independentista catalana perquè “hi ha desídia de molts governants que no estan actuant amb la responsabilitat que els correspon”.

Cuixart ha fet aquesta reflexió durant la seva participació en el II Congrés Mundial per la Pau, organitzat per l’International Peace Bureau, que s’ha celebrat a Barcelona.

El president d’Òmnium ha lamentat, segons informa l’entitat, la “violència exercida per l’Estat espanyol que té com a objectiu intentar crear una fractura social a la societat catalana i entre la societat catalana i espanyola”.

“Els polítics espanyols, així com els poders de l’Estat i la intel·lectualitat espanyola, es neguen a veure l’evidència, que a Catalunya hi ha un clam majoritari per exercir el dret a l’autodeterminació”, ha afirmat.

Al parer seu, si Catalunya tingués un estat propi podria fer front de forma “mes eficient” a les desigualtats socials.

Cuixart creu que els indults no són la solució al conflicte perquè hi ha més de 3.500 “represaliats i exiliats”.

El catalanisme, segons el president d’Òmnium, “sempre ha estat un moviment que s’ha basat en la premissa de la construcció d’un sol poble” i és en aquesta “construcció permanent” on s’acabarà trobant “la voluntat d’existir sense regatejar drets a les persones”.

En relació amb l’ordre de processament de l’exministre Rodolfo Martín Vila, ha afirmat: “Finalment ha estat processat pels tribunals argentins com un criminal, que és el que va ser, amb delictes de sang i amb morts a les seves esquenes”.

Cuixart ha criticat la llei d’Amnistia aprovada en la transició espanyola perquè, en la seva opinió, en realitat va ser “una llei de perdó d’aquells que van cometre crims contra la humanitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia