Política

El ple per expulsar Garcia Albiol de l’alcaldia serà el 8 de novembre

Els setze regidors de l’oposició de Badalona registren la moció de censura que suposarà la investidura del socialista Rubén Guijarro

L’encara alcalde qualifica d’“injusta” la maniobra contra ell i augura que els veïns el tornaran a elegir el 2023

El ple de l’Ajuntament de Badalona votarà el proper 8 de novembre la moció de censura contra l’actual alcalde Xavier García Albiol (PP) i la investidura del socialista Rubén Guijarro.

Representants de tots els grups de l’oposició al consistori (PSC, Guanyem Badalona, ERC, En Comú Podem i JxCat) han registrat aquest divendres la moció contra el regidor popular. Les cinc formacions s’han posat d’acord per desallotjar el popular de l’alcaldia després que el seu nom sortís als anomenats papers de Pandora, en els quals se’l vincula a un societat a Belize.

L’entrada al registre s’ha fet pocs minuts després de les dotze del migdia, un cop els setze regidors de l’oposició han plasmat la seva signatura al document en les darreres 24 hores. El PSC ho ha fet avui i la resta de forces polítiques ja el van signar ahir.

Un cop fet aquest tràmit, el ple per substituir Albiol per Guijarro ha quedat automàticament convocat d’aquí a deu dies hàbils, a les 12 del migdia del dilluns 8 de novembre.

Després de registrar la moció, el candidat socialista ha declarat que Badalona deixa enrere “una etapa de foscor” i ha assegurat que treballarà per “recuperar la dignitat” i fer “un govern el més ampli possible”.

De la seva banda, Garcia Albiol ha qualificat de “tremendament injusta” la moció de censura contra ell. En aquest sentit, ha avisat que “si algú creu que a mig termini continuarà guanyant als despatxos el que no guanya a les urnes, és que no coneix aquesta ciutat i no em coneix a mi. Els veïns ho deixaran clar a les properes eleccions municipals”, a les quals ha anunciat que es presentarà. “Al maig del 2023, Badalona tornarà a tenir l’alcalde que vol la majoria”, ha vaticinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia