Política

Puigdemont assegura que el seu objectiu és tornar “lliure” a Catalunya i reactivar la DUI

L’eurodiputat de Junts alerta que la seva persecució “transcendeix” la seva persona perquè “erosiona” Espanya i tota la Unió Europea

El president participa com a convidat d’honor a la diada del partit flamenc N-VA a De Pinte

El 130è president de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest diumenge que el seu “objectiu” és tornar a Catalunya i reactivar la declaració unilateral d’independència (DUI), aprovada pel Parlament el 27 d’octubre del 2017 però que va quedar en suspens.

“El meu objectiu és tornar a Catalunya com a home lliure i aixecar la suspensió de la declaració unilateral d’independència de Catalunya per fer-la efectiva”, ha explicat Puigdemont en un acte organitzat pel partit Nova Aliança Flamenca (N-VA), segons ha informat a les xarxes socials el cap de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay.

Puigdemont ha reconegut que és un “objectiu a abatre per la màquina mediàtica espanyola alineada de manera acrítica amb el punt de vista dels tribunals i la policia”. Segons ell, aquesta persecució “transcendeix” el seu cas personal perquè “erosiona Espanya i tota la Unió Europea”.

L’eurodiputat ha fet aquestes afirmacions a la diada de l’N-VA celebrada a De Pinte (Flandes), on ha estat el convidat d’honor.

Segons explica Alay, el ministre del govern de Flandes Matthias Diependaele ha demanat als flamencs que agafin Catalunya i el president Puigdemont com a exemples de discurs en positiu en defensa del país i la causa, sense descans i sense pausa.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia