Política

El PP afirma que la sentència del TC demostra que Sánchez va “abusar del seu poder”

La portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra, demana la compareixença “urgent” del president espanyol

L’acusa d’adoptar mesures per “tenir màxims poders amb mínims controls i mínima responsabilitat”

El Partit Popular ha afirmat aquest dimecres que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que tomba la pròrroga de l’estat d’alarma demostra que Pedro Sánchez va “abusar del seu poder”.

En una roda de premsa després que s’hagi fet públic el dictamen del TC, la portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, ha anunciat que el seu grup ha sol·licitat la compareixença “urgent” del president espanyol per donar explicacions sobre la “vulneració reiterada” dels drets fonamentals de la ciutadania.

La diputada del PP ha considerat que també ha de donar explicacions el ministre Félix Bolaños, a qui considera l’“autor intel·lectual” dels estats d’alarma. Gamarra li ha recordat que el PP ja advertia que aquell no era “el camí correcte”.

En aquesta línia, ha assenyalat que el govern de Pedro Sánchez ha esdevingut un “col·leccionista de sentències d’inconstitucionalitat” per la forma d’afrontar la lluita contra la pandèmia. “Això no ha passat en cap país d’Europa, perquè han sabut compaginar el combat contra la Covid-19 amb el respecte als drets dels ciutadans”.

També ha acusat el president espanyol de “vulnerar” el paper que la Constitució atorga al Congrés i d’adoptar mesures per “tenir màxims poders amb mínims controls i mínima responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia