Política

Junts obre precampanya com a nexe independentista a Girona

Madrenas, acompanyada per Rull i Sànchez, destaca la ideologia i la gestió feta en els darrers anys a la ciutat

El partit reivindica l’1-O i Carles Puigdemont, a més de la gent que s’hi afegeix

La gira de precampanya Preparats, amb què Junts per Catalunya vol donar a conèixer el partit als carrers després de gairebé vint mesos de pandèmia, va aterrar ahir en la seva segona parada –en faran 50 més fins a l’any vinent– en una Girona en plenes Fires, i l’amfitriona, l’alcaldessa i diputada Marta Madrenas, va agrair la retrobada presencial, amb més de dos centenars de persones a la plaça Miquel de Palol.

Madrenas va reivindicar, a més de la lluita per la independència, la gestió de proximitat als municipis, i va destacar, per exemple, que Girona és la ciutat catalana de més de 60.000 habitants que recicla més residus, així com el fet que hi hagi la seu del Centre Blockchain de Catalunya, que tingui la ràtio més alta de petit comerç per càpita i el recent rècord d’afiliació a la Seguretat Social.

En l’acte, en què l’alcalde de Cassà, Robert Mundet, també va recordar l’esforç que des del món local han hagut de fer per combatre la Covid-19, els acompanyaven l’exconseller Josep Rull –el més aplaudit–, que va destacar la tasca de molts gironins per defensar l’1-O i va situar l’expresident i alcalde Carles Puigdemont com a “patrimoni del conjunt de la nació”, i el secretari general del partit, Jordi Sànchez, que també va voler insistir en la transversalitat de JxCat.

Per Sànchez, que no va voler renegar de CDC, però sí “dels que se’n van servir”, el projecte abasta gent que, com ell, havia optat per altres grups, com ara el PSC, ERC, el PSUC o Unió, entre d’altres, i això fa que sigui un model d’“unitat” per a l’independentisme. Així mateix, no va estalviar retrets als republicans per haver anunciat suport als comptes estatals. La consellera gironina Gemma Geis hi va afegir que haurien estat més forts si haguessin negociat amb el PSOE en nom del 52% de vot independentista que van sumar ERC, JxCat i la CUP al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia