Política

El municipalisme es vol unir des de Verges

Vuitanta càrrecs electes reflexionen sobre com construir la república

Una vuitantena de càrrecs electes i membres de candidatures municipalistes van participar, ahir a Verges, en debats sobre dret a l’aigua, lideratges feministes, dinamització econòmica i transició energètica. L’acte ha estat organitzat per l’espai Municipalistes per la República des de Baix (MxRddB), amb la col·laboració de Junts Fem Poble-CUP de Verges. De la jornada, els ponents i assistents van destacar la importància de generar espais com ara el d’ahir, on compartir experiències, metodologies i objectius i teixir xarxa entre municipis d’arreu del territori.

Jornada de reflexió

La jornada de debat va comptar amb taules temàtiques al matí sobre dret a l’aigua i gestió pública, lideratges feministes en el món local, dinamització econòmica en municipis petits i mitjans i transició energètica i energies renovables. A la tarda, va tenir lloc el primer debat estratègic sobre les properes eleccions municipals, amb el lema “Horitzó 2023: guanyem la república des de baix” i la participació de Cristina Andreu, regidora de Guanyem Girona, Dolors Sabater, diputada de la CUP i Guanyem Catalunya i exalcaldessa de Badalona, Urko López, representant d’EH Bildu a les Juntes Generals de Biscaia, Robert Sabater, exalcalde de Viladamat, i Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat.

L’espai va voler agrair la participació a totes les persones ponents i assistents, i amb un afecte especial al cantautor Lluís Llach, veí de Parlavà, que també va assistir-hi.A l a trobada hi van participar una vuitantena de càrrecs electes i membres de candidatures municipalistes: Junts Fem Poble, CUP Viladamat, Guanyem Girona, Independents de Vilanova, Guanyem Badalona en Comú, Unitat Argentona per la República, CUP Sant Pol de Mar, Guanyem Catalunya, Canvi Sant Antoni de Vilamajor, ERC Tona, Alternativa per Cervià i Raset - AMUNT, Compromís i Acord per Torrelles, CUP Castelló, Guanyem Cerdanyola, Independents x Salt, Gent de l’Escala, CUP Celrà, Republicans Units, Decidim Ripollet, Capgirem Vilanova i la Geltrú, Agrupació d’electors/res La Llista AE i Acció x Santa Coloma de Cervelló.L’espai, creat el 2019 per catorze candidatures municipalistes, té com a objectiu principal construir polítiques de recuperació de la sobirania en tots els aspectes vitals i comunitaris, de manera coordinada i enxarxada entre municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia