Política

El COI aconsegueix posar-se en contacte amb Peng Shuai

El parador de la tennista estava en dubte des que va acusar un exdirigent xinès d’abusos

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va informar, ahir, que el seu president, Thomas Bach, havia parlat mitjançant una videotrucada de mitja hora amb la tennista xinesa Peng Shuai, que va informar-lo que “es troba bé” i viu a casa seva a Pequín, però que li agradaria que es respectés la seva “privacitat en aquest moment”. El COI hi va afegir que en la conversa també van participar la presidenta de la comissió d’atletes de l’organisme, Emma Terho, i el membre del COI a la Xina, Li Lingwei, “que coneix Peng Shuai des de fa molts anys”, quan era a la federació xinesa de tennis.

Des del 2 de novembre passat, quan va denunciar que havia patit abusos per part de l’exviceprimer ministre xinès Zhang Gaoli, es desconeixia el parador de l’exnúmero u del món en dobles. Ningú no havia aconseguit contactar-hi i només mitjans afins al règim havien publicat imatges seves.

Just ahir, la premsa oficialista xinesa va publicar nous vídeos de la tennista que semblaven mostrar la jugadora vestida amb un xandall blau i blanc en un partit de tennis juvenil a Pequín. El vídeo va ser publicat per Hu Xijin, redactor en cap del diari estatal Global Times. Hu va assegurar a Twitter –plataforma oficialment prohibida a la Xina– que va ser fet diumenge, però no s’havia pogut verificar, com cap dels altres. Per aquest motiu, les filmacions no van alleugerir la preocupació de la comunitat internacional sobre la situació de la tennista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia