Política

Aragonès defensa l’amnistia i l’autodeterminació davant de Felip VI: “L’estabilitat no és sinònim d’immobilisme”

Felip VI reclama estabilitat i seguretat jurídica per garantir les inversions i decisions empresarials

El president català i Colau s’absenten del besamans amb el monarca en els Premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball

El rei Felip VI ha reclamat “enfortir” el marc “d’estabilitat, certesa i confiança” i generar seguretat jurídica per garantir les inversions i les decisions empresarials. “El resultat de tot això es tradueix en la confiança imprescindible perquè la il·lusió per emprendre, créixer i millorar es transformi en progrés i generació d’ocupació”, ha assegurat en l’entrega dels XIV Premis Carles Ferrer Salat organitzada per Foment del Treball.

“Aquesta estabilitat és possible gràcies a una seguretat jurídica que ofereixi certesa a les inversions i decisions empresarials”, ha assegurat en els Premis Carles Ferrer Salat. El monarca ha afirmat que també és “clau” apostar pel diàleg social i els acords entre tots els actors involucrats en el desenvolupament econòmic.

En un discurs alternant el català i el castellà, Felip VI ha volgut traslladar el “reconeixement” a la tasca dels empresaris. “Soc molt conscient de les dificultats que teniu en alguns moments per desenvolupar la vostra activitat, i que a vegades la figura de l’empresari no gaudeix del reconeixement que mereixeu”, ha manifestat.

En aquest sentit, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reivindicat la figura de l’empresari com el “millor garant” del progrés, la cohesió social i les desigualtats socials. El representant de la patronal ha reclamat fomentar la col·laboració pública – privada i aspirar a una societat amb més empreses i “menys administració”.

Amnistia i autodeterminació

El president del Govern ha reclamat la necessitat d’una amnistia i el dret d’autodeterminació per resoldre el “conflicte polític” entre Catalunya i l’Estat. “Aquesta és la nostra posició, però volem entrar un procés de negociació fent possible que allò que es fa a Escòcia, sigui possible a Catalunya”, ha subratllat.

Aragonès ha afirmat que és “important” que el procés de negociació entre ambdues parts continuï i ha assegurat que l’estabilitat no ha de ser sinònim “d’immobilisme”, sinó que ha de permetre “adaptar” les institucions i avançar cap als sistemes d’organització necessaris per a cada societat.

En la seva intervenció, el president de la Generalitat també ha celebrat l’acord per aprovar els comptes de la Generalitat i ha tornat a reclamar al govern espanyol “l’autogovernança” dels fons europeus i la “màxima transparència en tots els processos”.

En tot cas, el president de la Generalitat ha assegurat que un país és “molt més” que xifres econòmiques o pressupostos i ha defensat els “elements d’identitat”. Aragonès ha fet una crida als empresaris presents a l’acte a actuar amb la “màxima complicitat” amb la llengua i fer d’aquesta un “actiu” de la societat catalana.

L’acte ha comptat amb la presència del president del Govern, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no han participat del besamans previ amb el monarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia