Política

Calviño diu que està disposada a negociar però insisteix que la Llei Audiovisual no podrà establir quotes a Netflix

La vicepresidenta econòmica recorda que la llei “no pot fer res que contradigui” la directiva europea

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha insistit aquest dimecres que la Llei de l’audiovisual no podrà incloure l’obligatorietat de quotes per a les llengües cooficials a les plataformes que no tenen la seva seu social a Catalunya. En una entrevista a Onda Cero, Calviño ha afirmat que la llei “no pot fer res que contradigui” la directiva europea, que al seu entendre impedeix aquestes quotes a Netflix o HBO. En tot cas ha afirmat que el seu executiu estarà “disposat a dialogar” amb “tots els grups polítics” en el tràmit d’esmenes a la llei.

Segons Calviño, al projecte de Llei que es va aprovar aquest dimarts al Consell de Ministres “hem arribat a un bon equilibri entre l’impuls del sector i la protecció de la nostra cultura i les nostres llengües” perquè “el nostre govern hi està compromès”.

“El projecte de Llei arribarà en els pròxims dies al Congrés i s’obrirà un procés de negociació on per descomptat estarem molt oberts a dialogar”, ha dit.

En tot cas , la vicepresidenta ha apuntat que “tota la negociació té un límit clar que és el que diu la normativa comunitària que estem transposant amb aquest projecte de llei”, però “dins d’aquest marc, provarem de tenir la millor llei possible que impulsi el sector audiovisual al nostre país i que també impulsi la traducció a l’espanyol i les llengües cooficials”.

En resposta a les advertències d’ERC, que ha apuntat a la possibilitat de votar en contra dels pressupostos al Senat, ha assegurat que la Llei Audiovisual no té “res a veure” amb els pressupostos. “No podem barrejar una cosa amb l’altra”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia