Política

Pla europeu per contrarestar l’ascens de la Xina al món

La CE destinarà 300.000 milions a ajuda financera global

Vol bastir una “alternativa” democràtica a la xinesa

La Comissió Europea (CE) va presentar ahir un pla estratègic en què vol mobilitzar 300.000 milions d’euros en ajuda financera global, fins al 2027. La iniciativa Global Gateway vol ser una alternativa per als països que necessiten finançament per fer inversions i que aquestes siguin “sostenibles”, “transparents”, “d’alta qualitat”, sense corrupció i que no portin “deutes insostenibles” com les xineses, segons ha anunciat la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen.

Amb aquest pla, la UE pretén fer front a la iniciativa de la Xina del Cinturó i Ruta de la Seda, engegada el 2013 i amb la qual el gegant vol estendre la seva influència, especialment a l’Àfrica i l’Àsia però també a Europa, i esdevenir primera potència mundial. “Volem demostrar que un enfocament basat en valors democràtics pot respondre als desafiaments més urgents”, va dir Von der Leyen. I hi va afegir: “Ajudant altres, la UE també contribueix a la promoció dels seus propis interessos, a enfortir les seves cadenes de subministrament i a obrir més oportunitats comercials per a la nostra economia.”

A més de fons propis provinents de diferents institucions, l’objectiu és involucrar les empreses en la mobilització dels diners. L’objectiu és invertir-los en projectes de transport, energia, digitalització o educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia