Política

ERC confirma que no presentarà esmena a la totalitat dels pressupostos al Senat

Els republicans prioritzen la negociació de la Llei de l’audiovisual “per protegir i blindar el català” a les plataformes digitals

En funció de com evolucionin aquestes converses decidiran les properes accions vinculades als comptes de l’Estat

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) no presentarà esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat aquest divendres al Senat, tal com no ho va fer al Congrés.

Així ho han confirmat aquest dijous fonts del partit, que han argumentat que el més important ara és prioritzar la negociació de la Llei de l’audiovisual “per protegir i blindar el català” a les plataformes de vídeo sota demanda.

Les mateixes fonts han explicat que treballen per introduir esmenes al projecte legislatiu que garanteixin la quota de les llengües cooficials a plataformes internacionals com Netflix o HBOMax.

En funció de com acabi aquesta negociació decidiran les properes accions en relació amb els pressupostos del govern espanyol, han afegit.

Negociació accidentada

Redacció

ERC i PSOE van arribar a un pacte perquè la nova llei inclogués que les plataformes que emeten a Espanya havien d’oferir un 6% del contingut en les llengües cooficials. Aquest pacte va desbloquejar, alhora, la negociació sobre els Pressupostos, atès que ERC no va presentar esmena a la totalitat al Congrés.

L’acord entre ERC i PSOE per incloure a la Llei de l’audiovisual una quota del 6% de contingut en les llengües cooficials de l’Estat (català, basc i gallec) va permetre desbloquejar la negociació dels pressupostos atès que els republicans no van presentar esmena a la totalitat del projecte al Congrés.

Però una vegada superat el tràmit a la cambra baixa, el PSOE va reconèixer que l’obligació de complir aquesta quota no afecta les plataformes que no tenen seu a l’Estat, fet que deixaria fora gegants com Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

ERC va respondre amenaçant amb votar en contra de la Llei de l’audiovisual si aquesta no protegeix el català a totes les plataformes i van deixar la porta oberta a retirar el suport als PGE durant el tràmit al Senat.

Les dues formacions es van reunir dimecres a la tarda per mirar de redreçar la situació i es van comprometre a estudiar esmenes a la nova regulació audiovisual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia