Política

Un grup independentista pinta insults a casa del rector de la UAB i en demana la dimissió

Acció per la Independència critica que Lafuente autoritzés l’entrada dels Mossos, que van acabar carregant contra els independentistes que protestaven contra un acte espanyolista

El grup Acció per la Independència (AxI) ha reivindicat aquest dimecres diverses pintades a la façana de la casa del rector de la UAB, Javier Lafuente, on l’acusen de “feixista”, “traïdor” i “col·laborador” amb l’espanyolisme. El grup ha qualificat “d’infame” l’acte a la UAB del “grupuscle espanyolista” S’ha acabat de fa uns dies, amb el suport de PP, Cs, Vox i SCC. I critiquen que el rector “autoritzés” l’entrada dels Mossos d’Esquadra, que van acabar carregant contra els concentrats independentistes. Per això, AxI assenyalen Lafuente com a “col·laborador necessari” per permetre l’acte espanyolista i l’actuació policial, i per això li demanen la dimissió immediata .

“Serveixi aquesta petita i simbòlica acció, no deixen de ser només unes pintades a casa seva, per demostrar tant a ell com als organitzadors que veritablement s’ha acabat, que la permissivitat als ultratges i provocacions de l’espanyolisme més ranci, així com el col·laboracionisme, no quedarà sense conseqüències”, afegeix el comunicat. “La pintura és només un exemple i un avís de la nostra capacitat; arribin vostès a les conclusions que s’han d’extreure”, conclouen.

Per la seva banda, S’ha acabat s’ha solidaritzat amb el rector i la seva família, ha condemnat de forma rotunda i sense pal·liatius els “actes vandàlics i les pintades intimidatòries”, “especialment greus”. Per això, demanen a tots els grups del parlament, al ministre d’Universitats i a la consellera d’Universitats una condemna explícita dels fets i reafirmen el seu compromís amb “la llibertat, la responsabilitat institucional i la pau social a Catalunya”. Per últim, recorden al rector que “permetre actituds violentes de l’independentisme a la UAB o a qualsevol altre lloc acaba tenint conseqüències greus al llarg del temps, ja que el separatisme antisistema és un moviment polític de naturalesa violenta i venjativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona