Política

El govern d’Aragonès també suspèn amb l’habitatge a la cua

Els votants de JxCat, els únics a prioritzar resoldre el conflicte amb l’Estat al davant de la gestió dels serveis públics

El govern que presideix el republicà Pere Aragonès també suspèn amb una nota de 4,85 la seva gestió, com ha passat amb els seus predecessors des del 2018, segons va recollir ahir en una enquesta el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Ho fa amb la gran assignatura pendent de millorar les polítiques d’habitatge i de l’administració de justícia, que reben una nota mitjana de 4,2 i 4,7. Significa un lleuger augment respecte al 4,78 que van rebre els executius de Quim Torra el setembre del 2020, el 4,46 del desembre del 2019 i el 4,66 del desembre del 2018, tot i que no va exercir de president fins al maig d’aquell any. El darrer cop que el CEO recull una provat del govern és el novembre del 2016, amb Carles Puigdemont com a president, que va obtenir una nota de 5,48.

L’enquesta telefònica feta a 1.500 persones entre el 25 de novembre i el 15 de desembre del 2021 constata que els votants de JxCat empitjoren la valoració de la gestió de l’executiu respecte del de Torra, passant del 6,14 al 5,28, com també ho fan els votants de la CUP –de 4,34 a 4,25– i els del PP –de 4,44 a 2,74. Per contra, els votants d’ERC el valoren millor que el del 2020, passant de la nota del 5,51 al 5,85, com també ho fan els dels comuns, passant del suspès –4,37– a l’aprovat –5,25–; els del PSC –de 4,01 a 4,61–, i Cs –de 2,49 a 3,67.

L’enquesta també referma el canvi de percepció sobre les prioritats d’actuació del govern que ja es van donar el setembre del 2020, set mesos després del primer cas de la covid-19, en què els enquestats posen la gestió dels serveis públics que són competència de la Generalitat, amb un 59,5%, al davant de la resolució del problema polític entre Catalunya i Espanya, que representa el 37,5%. Els votants de JxCat són els únics que prioritzen la resolució del conflicte al davant de la gestió dels serveis amb un 61,2%.

Altres dades mostren una administració que suspèn en la resolució ràpida de problemes, amb un 4,4, i la percepció que no es fa càrrec de la situació ni entén els problemes de la ciutadania, amb un 4,9. Aprova amb un 5,8, que els serveis són de qualitat, i que explica què i per què fa les coses, amb un 5,1. El més ben valorat, amb un 6,3, és la promoció de la igualtat de gènere i la lluita contra les discriminacions.

LA XIFRA

52,1%
dels enquestats
creu que el govern no sap com resoldre els problemes dels país


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona