Política

El sobiranisme li agraeix la feina i el compromís

Aragonès, Torra i Puigdemont lloen Cuixart i el que ha significat per al procés

Els partits reconeixen la seva figura i la de Mauri durant el temps transcorregut a la presó

L’agraïment per la feina feta durant aquest temps al capdavant d’Òmnium Cultural i la seva implicació sense fissures en el procés és el comú denominador dels partits independentistes a l’hora de valorar la tasca duta a terme per Jordi Cuixart com a president de l’entitat. Les reaccions a la seva marxa no es van aturar en tot el dia, sobretot des de les xarxes socials. Un dels primers a reaccionar va ser el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va expressar la seva gratitud a Cuixart “per la feina feta i les lluites compartides”, així com la seva “actitud sempre positiva i oberta”, que marca “el camí cap a una Catalunya lliure”. També el seu predecessor, Quim Torra, es va expressar en termes semblants, afegint-hi que la força que ha donat “al moviment per la independència no s’acabarà mai”. Des de Waterloo, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont li donava les gràcies per tot el que han “compartit, lluitat i aconseguit”.

Si hi ha algun ens que hagi caminat de bracet amb Òmnium Cultural aquests anys ha estat l’Assemblea Nacional Catalana. L’anunci de la seva renúncia a seguir al capdavant de l’entitat es va traduir en una piulada en què l’ANC assegura que continuarà “lluitant” al costat de Cuixart i Mauri “des dels carrers, per guanyar la independència”.

Des del vessant més orgànic políticament, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, destacava el seu compromís indiscutible amb la gent i el país, així com el seu “paper indispensable en el camí cap a la independència”. Pel que fa a la CUP, elogiava el compromís insubornable de Cuixart “per la cultura, per l’autodeterminació, per la justícia social, per totes les lluites compartides”. Qui va ser company de presó del president d’Òmnium, el vicepresident de JxCat Jordi Turull, donava reconeixement al seu “company i amic de trinxera i presó”. La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, subratllava la seva dedicació i compromís, així com la feina feta.

LES FRASES

El teu compromís i la teva actitud sempre positiva i oberta ens marquen el camí cap a una Catalunya lliure
Pere Aragonès
PRESIDENT DE LA GENERALITAT
Li tinc una profunda admiració. Tot allò que es veu en públic és el que és en privat
Josep Rull
EXCONSELLER DEL GOVERN
Gràcies pel compromís inalterable amb el país i els drets humans
Jordi Puigneró
VICEPRESIDENT DEL GOVERN
Estimats Jordi i Marcel, gràcies per l’exemple. Preneu aire, que ens veurem en la propera arrencada!
Lluís Llach
MÚSIC
És una bona notícia perquè trencava la convivència
Ignacio Garriga
DIPUTAT DE VOX
Gràcies pel compromís i la determinació en la defensa dels drets i les llibertats del país
Roger Torrent
CONSELLER D’EMPRESA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia