Política

Navalni no lamenta des de la presó el seu retorn a Rússia

L’opositor al Kremlin, que fa un any que va ser detingut i empresonat, insta els ciutadans a no tenir por

El líder opositor rus Aleksei Navalni, de qui just ahir va fer un any de la seva detenció, va fer des de la presó una crida als ciutadans a no tenir por, i va destacar que no es penedeix d’haver tornat a Rússia. Navalni va aterrar a Moscou el 17 de gener del 2021, després de tres mesos a Alemanya, on es va recuperar d’un enverinament l’agost del 2020 que els laboratoris occidentals atribueixen a Rússia i que hauria estat perpetrat en un vol a Sibèria amb l’agent químic Novitxok, d’ús militar i fabricació russa.

Un any després del seu arrest, el crític amb el Kremlin no lamenta “ni un segon” haver tornat al seu país encara que això li va suposar la presó. “Fa just un any vaig tornar a casa, a Rússia. No vaig poder fer ni un pas al meu país com una persona lliure. Em van detenir abans del control de passaports”, va escriure Navalni al seu blog publicat ahir per la ràdio Eco de Moscou. Després del seu arrest i de comparèixer davant diversos tribunals, Navalni, que va desafiar el Kremlin amb denúncies de corrupció, va ser enviat a la presó per complir una pena de dos anys i mig per una condemna per frau del 2014 i per no haver-se presentat davant la justícia russa, tal com exigien les condicions de la seva llibertat condicional, mentre era a Alemanya. “Després del meu primer any a la presó, puc dir exactament el que vaig cridar als congregats davant del tribunal quan em portaven al furgó policial: «No tingueu por de res»”, va assenyalar, i va afegir-hi que continuarà lluitant “a favor de la gent honesta”. “Aquest és el nostre país, i no en tenim cap altre. L’única por que hi ha d’haver és a deixar que el nostre país sigui saquejat per un grapat de mentiders, lladres i hipòcrites”, va concloure. D’altra banda, Amnistia Internacional va denunciar les persones associades al líder opositor i dedicades a l’activisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona