Política

Rufián augura un “front comú” dels socis d’esquerres contra la reforma laboral de Díaz

El portaveu d’ERC a Madrid acusa l’executiu de pretendre fer “xantatge” i de tancar la porta a la negociació

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha augurat aquest dimecres la conformació d’un “front comú” dels socis d’esquerres del govern espanyol –ha citat Bildu, el BNG, la CUP, Més País i Compromís- contra la reforma laboral de la vicepresidenta Yolanda Díaz, a qui ha acusat de plantejar els contactes com un “xantatge” on cal donar suport al text sense que es canviï “ni una coma”. Rufián ha rebutjat l’oferiment del govern espanyol d’introduir les seves demandes sobre la reforma laboral a altres modificacions legals. Els precedents, ha recordat, demostren que l’executiu després no compleix, i “el que no tanquem ara no ho tancarem”.

“No hi haurà segona part de la negociació”, ha afirmat Rufián en una roda de premsa on –tal com havia fet al matí en una entrevista a Catalunya Ràdio- ha qualificat la reforma acordada entre el govern espanyol i els agents socials de “maquillatge”. Ha anat més enllà per assenyalar la vicepresidenta segona i ministra de treball, Yolanda Díaz. ERC, ha dit “no negocia ni vota projectes personals”.

“El govern espanyol ens diu que no es toca ni una coma, i si no es mouen ERC votarà que no”, perquè “quan tu inicies una negociació dient que no es toca ni una coma, no és una negociació, sinó un xantatge”.

Ha insistit que la seva formació reclama que es doni compliment a sis punts: recuperar les indemnitzacions a 45 dies per any treballat, eliminar la bretxa salarial, establir els salaris de tramitació, potenciar la inspecció de treball, lluitar contra la precarietat i recuperar la prevalença dels convenis autonòmics.

La qüestió, ha advertit, va més enllà de la petició d’ERC perquè es recuperin la prevalença dels convenis autonòmics, perquè ERC està al Congrés per introduir canvis que millorin la vida dels ciutadans “independentment d’on visquin”.

Segons Rufián, si finalment el govern espanyol busca el suport de Cs serà ell qui ho haurà d’explicar. ERC, ha afegit, “direm que no perquè no trairem la classe treballadora ni participarem de segons quines coses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia