Política

Salut suprimeix les quarantenes de les activitats extraescolars que no impliquin contacte físic estret

Si un participant grup està en contacte més de 15 minuts, sense mascareta i a menys de 2 metres amb un positiu sí que serà contacte estret

Els no immunitzats en activitats de cos a cos o amb aerosols sí que hauran d’aïllar-se en cas que hi hagi un positiu al grup

Salut ha eliminat les quarantenes de les activitats extraescolars amb risc mitjà o baix de contagi de la Covid-19, és a dir, aquelles que no impliquen un contacte físic estret de forma contínua.

El nou protocol estableix que si hi ha un positiu al grup en les activitats que impliquen menys risc de contagi, els participants no seran considerats contactes estrets i no hauran de complir cap mesura, tant si estan immunitzats –amb la vacunació completa o han passat la malaltia fa menys de tres mesos– com si no ho estan. No obstant això, hauran d’estar atents a l’aparició de símptomes de la malaltia i, si és el cas, fer un aïllament de set dies. Si els símptomes són moderats o greus, s’han de posar en contacte amb el centre d’atenció primària, indica el protocol.

Les extraescolars que són considerades de risc mitjà són les que impliquen contacte estret de forma esporàdica o en què els participants poden mantenir les distàncies entre ells i utilitzen un “to de veu normal”. El document posa d’exemples el futbol, hoquei herba, voleibol, llenguatge musical, teatre, natació sincronitzada, dansa, idiomes, classes de repàs o grups d’esbarjo.

En les activitats considerades de baix risc no es produeix contacte estret entre els participants i no hi ha participació oral activa. En són exemples els esports de raqueta, atletisme, escalada, gimnàstica artística i rítmica o natació; arts plàstiques com dibuix o ceràmica; classes d’informàtica i de robòtica; instruments que no siguin de vent; escacs, o sortides a la natura sense pernoctació.

El protocol puntualitza que si una persona del grup ha estat en contacte més de 15 minuts, sense mascareta i a menys de 2 metres amb una persona positiva en qualsevol d’aquestes activitats passa a ser considerada contacte estret. A més, si en un grup es detecten cinc o més casos, es tractarà com un brot i la investigació i presa de decisions serà realitzada de forma individualitzada pel Servei de Vigilància Epidemiològica.

En el cas de les extraescolars que impliquen un alt risc de contagi es mantenen les quarantenes de set dies per als participants no immunitzats. Aquestes activitats són les de contacte físic perllongat, com per exemple el bàsquet, handbol, o grups castellers, o un augment d’aerosols, com per exemple si impliquen instruments musicals de vent o el cant coral. Els qui tenen la pauta completa de vacunació o hagin passat la malaltia en els últims tres mesos no caldrà que en facin.

El protocol recull que en la fase actual de la pandèmia, amb elevada transmissió del virus i molta càrrega en el sistema sanitari, no es faran proves diagnòstiques als contactes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona