Política

JxCat registra una proposició de llei al Congrés per limitar la funció jurisdiccional del Tribunal de Comptes

El partit planteja ampliar la capacitat de recórrer les seves decisions al Poder Judicial

JxCat ha registrat una proposició de llei al Congrés que planteja revisar les atribucions que té el Tribunal de Comptes. Concretament, el partit proposa limitar la funció jurisdiccional de l’òrgan fiscalitzador i ampliar la capacitat de recórrer les seves decisions davant del Poder Judicial. En el text de Junts, la formació argumenta que la proposició “pretén apropar la configuració legal del Tribunal de Comptes als estàndards establerts pel Consell d’Europa”. En aquest sentit, JxCat planteja “reduir l’abast” de la capacitat d’enjudiciament comptable de l’òrgan. Junts demana que s’atribueixi al Poder Judicial la revisió en segona instància en l’enjudiciament de la responsabilitat comptable.

“Es mantenen, això no obstant, la totalitat de les funcions del Tribunal de Comptes de naturalesa administrativa, així com una part substancial de les funcions de naturalesa jurisdiccional que té actualment atribuïdes, si bé desapareix la figura del Delegat Instructor, les seves atribucions passen als Consellers de Comptes, i les atribucions d’aquests passen a ser les de les Sales d’Enjudiciament”, diu la proposta.

La revisió implicaria l’extensió de la revisió judicial de l’activitat d’enjudiciament del Tribunal de Comptes “més enllà dels supòsits taxats en els recursos de revisió i cassació davant del Tribunal Suprem” de manera que “la jurisdicció comptable del Tribunal de Comptes deixarà de tenir les característiques ’d’exclusiva i plena’”.

En la proposició, Junts defensa que “la seva activitat ha de poder ser efectivament sotmesa a una revisió per part del Poder Judicial” en compliment “dels principis de divisió de poders i sotmetiment de la seva activitat a la Llei i al Dret”, ja que actualment l’activitat fiscalitzadora queda “de facto, exempta d’un control judicial ple”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia