Política

L’estàtua del requetè és dins la cripta del Terç de Montserrat

Els promotors del monument reclamen a l’abat la restitució a l’emplaçament original i amenacen d’emprendre accions legals

L’estàtua del requetè malferit és a l’interior de la cripta on reposen els 319 caiguts del Terç de Nostra Senyora de Montserrat. Segons ha pogut saber El Punt Avui, l’abadia va traslladar l’obra al mausoleu, que és un espai privat tancat al públic. La junta directiva de la germandat del Terç ha demanat al pare abat, Manel Gasch, la restitució immediata de l’estàtua al lloc on es va erigir originalment, el 1965, de comú acord entre l’abadia i la germandat, davant mateix de la cripta.

Tres dies abans de la retirada, que va tenir lloc el 10 de gener, l’abadia va notificar a la germandat del Terç la seva decisió de traslladar l’estàtua “per tal de protegir-la de possibles actes vandàlics com els soferts recentment”, assegura el Terç, que va requerir formalment als monjos la protecció de l’escultura en la ubicació original. El mateix dia 10 a mig matí, però, van rebre una nova notificació del pare majordom de l’abadia en què els comunicava que en breu procedirien al trasllat “sense el consentiment de la germandat”, que reivindica el seu paper de promotora del monument panteó i de responsable de la custòdia. Per tot plegat, han elevat una queixa a Montserrat –que dona per tancada la qüestió– davant d’aquest “fet consumat”, una “decisió unilateral” que consideren “totalment inadmissible perquè no respecta ni el comú acord que l’estàtua assenyali el lloc de la cripta, ni el conveni existent entre l’abadia i la germandat, i perquè vulnera drets emparats per la Constitució”. En aquest sentit, es reserven “les accions que els puguin correspondre en relació amb aquest assumpte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia