Política

Primera trobada del Govern amb la CE a Brussel·les des de l’1-O

Alsina es reuneix amb l’eurocomissària de Cohesió

La reunió s’emmarca en un viatge de l’Euroregió Pirineus Mediterrània sobre cooperació territorial

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, s’ha reunit aquest dijous amb l’eurocomissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, a Brussel·les per parlar sobre cooperació territorial. Com a part d’una delegació de representants de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM), Alsina ha participat aquest matí en una trobada a la seu de la Comissió Europea per presentar el nou full de ruta de l’organització. És la primera vegada que l’executiu europeu rep un alt representant de la Generalitat a Brussel·les des del referèndum de l’1 d’octubre.

Alsina també es reunirà amb el president del Comitè de les Regions, Apostolos Tzitzikostas, amb el de cap del gabinet del comissari de Medi ambient, Oceans i Pesca, Marius Vašcega, i amb el president de la comissió de Desenvolupament Regional (REGI) del Parlament Europeu i eurodiputat, Younous Omarjee.

L’EPM està formada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i el Govern del departament francès d’Occitània. La delegació que ha viatjat aquest dijous a Brussel·les està integrada per la consellera d’Acció Exterior, la vicepresidenta d’Educació Superior, Recerca, Europa i Relacions Internacionals de la regió d’Occitània, Nadia Pellefigue i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez.

Accés a la CE

Des del referèndum de l’1-O el 2017, la CE no havia mantingut cap trobada pública a Brussel·les amb els màxims representants del Govern. Des que va iniciar el procés independentista cap president de la Generalitat s’ha reunit directament amb el màxim càrrec de la CE ni durant el mandat de Jean-Claude Juncker (1 de novembre de 2014 fins al 30 de novembre de 2019), ni tampoc de moment amb l’actual presidenta, Ursula von der Leyen, que va accedir al càrrec l’1 de desembre de 2019. L’últim president de la Generalitat que es va reunir amb el president de la CE va ser Artur Mas, que el març del 2011 es va entrevistar amb José Manuel Durao Barroso.

En canvi, el líder del PSC al Parlament i cap de l’oposició, Salvador Illa, sí que va mantenir una reunió a principis de novembre d’aquest any amb diversos eurocomissaris. El seu antecessor, Miquel Iceta, també es va reunir amb membres de l’executiu comunitari a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia