Política

Registren al Parlament una proposta de resolució per impulsar el cohabitatge

El text d’ERC, la CUP i En Comú Podem insta el Govern a desenvolupar una política pública que fomenti aquesta alternativa al lloguer i a la compra

ERC, la CUP-NCG i En Comú Podem han registrat una proposta de resolució al Parlament per impulsar l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Catalunya. Serà el primer cop que el Parlament abordi aquest model d’habitatge, que resulta una alternativa al lloguer i a la compra. Els grups emplacen al Govern a reconèixer l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús com un model d’accés a l’habitatge no especulatiu i sense ànim de lucre. El text també insta l’executiu a desenvolupar una política pública pròpia que ho fomenti, promovent-lo també per a la gent gran o modificar la llei de cooperatives per regular aquest model d’habitatge.

La proposta de resolució es debatrà a la comissió de Drets Socials. Entre els 14 punts del document, els grups demanen al Govern que estudiï la implementació a Catalunya d’instruments de captació i gestió de sòl participats per l’administració públic i promogui una millora de la fiscalitat de l’habitatge cooperatiu. També millorar el finançament per part de l’Institut Català de Finances (ICF) estudiant i generant noves línies específiques adreçades a l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús “contribueix a augmentar el parc d’habitatge social i assequible a llarg termini i està compromès amb la sostenibilitat, l’economia social i solidària i l’enfortiment de dinàmiques comunitàries”, apunten els grups en el text registrat. Les idees del document van en sintonia amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona