Política

Unides Podem registra al Congrés una proposta de “reforma fiscal integral” amb més impostos a les empreses elèctriques i les grans fortunes

El grup proposa reduir al tipus súper reduït l’IVA dels productes d’higiene femenina, perruqueries i veterinària

També reorganitzar els beneficis fiscals, apropar la tarifa de la base imposable de l’estalvi a l’IRPF a la general i crear nous trams per a rendes superiors als 120.000 euros

El grup confederal d’Unides Podem (UP) ha registrat aquest divendres al Congrés una proposició no de llei que planteja una “reforma fiscal integral” amb més impostos a les grans elèctriques i les grans fortunes.

La formació planteja substituir l’impost sobre el patrimoni per un nou impost sobre les grans fortunes que les Comunitats Autònomes no puguin bonificar. UP argumenta que aquesta mesura busca “evitar paradisos fiscals interiors com el cas de Madrid”. També defensa incrementar el tipus impositius de les empreses elèctriques amb un volum de facturació superior als 10.000 milions d’euros.

A més d’aquests dos punts, el projecte inclou la reducció de l’IVA al tipus súper reduït als productes d’higiene femenina, les perruqueries i els productes veterinaris; reorganitzar els beneficis fiscals; apropar la tarifa de la base imposable de l’estalvi a l’IRPF a la general, o crear nous trams per a rendes superiors als 120.000 euros.

Segons Podem, aquesta iniciativa –la primera que el grup porta al ple del Congrés aquest període de sessions– aborda “una de les qüestions clau” per a ells: la reforma fiscal. La formació considera que és un regulació que s’ha “posposat durant anys” i que veu “necessària” per “transformar el model productiu” de l’Estat.

Unides Podem afirma que aquest any i el vinent, a l’equador de la legislatura i amb les projeccions d’un “creixement accelerat”, suposen una “oportunitat” per fer un “gir de 180 graus al sistema impositiu” i “acompanyar l’impuls dels fons europeus amb una fiscalitat capaç de repartir els recursos de manera justa i eficient”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia