Política

Ferran Palau celebra els 10 anys de trajectòria en solitari debutant al Palau de la Música

L’artista inaugura la 33a edició del Guitar Bcn, que ha programat més d’una cinquantena de concerts fins al setembre

Ferran Palau ha celebrat aquest divendres els 10 anys de trajectòria en solitari debutant al Palau de la Música. El pop metafísic del músic de Collbató ha servit per inaugurar la 33a edició del festival Guitar Bcn, que ha programat més d’una cinquantena de concerts fins al setembre.

“Avui estem de celebració perquè fa deu anys que vaig fer un disc, però no em posaré molt nostàlgic perquè també tinc cançons noves”, ha dit el músic. “D’aquí vint anys potser sí”, ha afegit.

L’artista ha presentat el seu darrer disc, Joia (Hidden Track Records), que va arribar per sorpresa al desembre, i l’ha combinat amb algunes de les cançons més emblemàtiques de la seva carrera com “Univers”, “Cel clar” o “Lluny”.

El concert també ha comptat amb convidades especials, ja que han pujat a l’escenari les veus corals amb qui Palau va gravar el darrer àlbum. Les noies han acompanyat al músic amb temes del nou disc com “Primavera” o “Joia”.

Com és habitual, Palau ha actuat amb la seva banda, formada pels músics Jordi Matas, Joan Pons i Dani Comas. Després d’un any lluny dels escenaris de la capital catalana, l’artista ha mostrat la seva versió més íntima i ha seduït el públic que ha omplert el Palau de la Música.

’Joia’ no tindrà gira, de manera que el directe d’aquest divendres es repetirà en poques ocasions. De moment, només te programats concerts a Vilafranca del Penedès, el 18 de febrer, i de nou a Barcelona al juny, en el marc del Primavera Sound.

La directora artística del Guitar Bcn, Judit Llimós, ha celebrat que Ferran Palau, a qui ha qualificat de “gran amic del festival”, hagi pogut “estrenar-se” al Palau de la Música. “Sempre hi ha un abans i un després a la carrera de qualsevol artista quan es toca en un lloc amb tanta solera com aquest”, ha apuntat Llimós.


El Guitar Bcn, amb l’esperança de deixar “definitivament enrere” la pandèmia
El d’aquest divendres ha estat el primer concert del 33è festival Guitar Bcn, que s’allargarà fins al setembre i oferirà concerts en diferents sales de la capital catalana. “L’encarem amb alegria, esperança i ganes que la pandèmia sigui un tema resolt de cara el futur”, ha dit la directora artística del Guitar Bcn. Llimós també ha celebrat el ritme “molt bo” de venda d’entrades, ja que ja hi ha venut un 50% de l’aforament, més de 1.200 entrades.

La 33a edició del Guitar Bcn arriba amb més de 50 propostes repartides en 13 sales de la ciutat. Enguany es combinaran els artistes locals amb altres més internacionals que van haver-se d’ajornar derivat de les restriccions de la pandèmia.

“L’ADN del Guitar és fer passar els artistes pels diferents escenaris i fer-los créixer dins del festival”, ha assenyalat Llimós. És el cas d’artistes com el mateix Palau, que en l’edició anterior va actuar a la Sala Barts i enguany ho ha fet al Palau de la Música. Un altre dels casos “representatius”, tal com ha explicat Llimós, és el de Judit Neddermann, que actuarà al mateix espai el 2 d’abril.

El festival ha afegit nous noms a la programació que es va anunciar al desembre: José Mercé, Snarky Puppy i Kiko Veneno. Llimós ha avançat que “de moment” no afegiran més propostes. “Mai se sap”, ha matisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona