Política

Austràlia reobre les fronteres als vacunats

Austràlia reobrirà a partir del 21 de febrer les seves fronteres internacionals als turistes i a tots els titulars de visats que tinguin dues dosis de la vacuna contra el coronavirus després de gairebé dos anys de tancament per la pandèmia de covid-19, segons va anunciar ahir el primer ministre australià, Scott Morrison.

Austràlia, que viu una crisi per la irrupció a finals d’any de la variant òmicron que afecta principalment les residències d’avis, va tancar les fronteres el març del 2020. Havia començat a obrir-les progressivament el novembre passat a residents i ciutadans i després a treballadors temporals i estudiants estrangers, així com a viatgers de Nova Zelanda, Singapur, el Japó i Corea del Sud, però la irrupció de la variant òmicron va alentir els plans.

El govern de Canberra obliga els viatgers que entrin a Austràlia a demostrar que s’han inoculat dues dosis de la vacuna contra el coronavirus o a presentar una exempció mèdica vàlida. Els qui no estan vacunats i vulguin entrar a territori australià hauran de demanar un permís especial de viatge, rebre’n el vistiplau i sotmetre’s a una quarantena.

Tot i que l’obertura ha estat impulsada pel govern australià, cada estat té la potestat d’aplicar les seves pròpies mesures i mantenir les fronteres tancades si ho considera oportú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia