Política

Una lesionada per la Policia Nacional l’1-O: “Els dies següents vaig rebre milers de missatges amenaçants al mòbil”

L’Audiència de Barcelona jutja quatre homes per vexar Marta Torrecillas, que s’enfronten a gairebé tres anys de presó

La dona a qui un policia nacional va lesionar els dits de la mà l’1-O en una escola de Barcelona ha assegurat aquest dilluns que des d’aquell dia va rebre milers de missatges de ’whatsapp’, amenaces i vexacions a través del telèfon mòbil, ja que el seu número es va difondre i va ser inclosa en nombrosos xats.

Ho ha dit a l’Audiència de Barcelona durant el judici contra quatre homes per un delicte contra la integritat moral i un altre d’amenaces, que s’enfronten a penes de fins a dos anys i nou mesos de presó. Tres d’ells han admès els missatges, però han assegurat que no sabien que la noia els rebia, mentre que el quart acusat ha dit que l’SMS a la víctima es va enviar des del mòbil de la seva mare.

Arran de la difusió pública de la denúncia de Marta Torrecilla per l’agressió policial patida en l’actuació de la Policia Nacional a l’IES Pau Claris de Barcelona l’1 d’octubre, les seves dades personals van ser publicades a internet amb missatges incitant a l’assetjament, destacant en la difusió i organització d’aquest assetjament el portal Forocoches. Altres portals, periodistes i mitjans de comunicació se’n van fer ressò. Resultat d’aquesta difusió i instigació, Torrecilla va patir una campanya d’assetjament i escarni i va rebre més de 7.800 missatges de whatsapp, 315 trucades i 791 SMS.

L’acusació particular atribueix a tres dels acusats per haver-la inclòs en un grup de whatsapp on va rebre tota mena de missatges, un delicte d’odi i un altre d’amenaces amb agreujant de discriminació per motius ideològics i de gènere, pels quals demana una pena d’un any i mig de presó pel primer i un any i tres mesos pel segon, a més de multes i una indemnització pels danys morals causats de 3.000 euros. Per al quart acusat, que va enviar un SMS amenaçant, es demanen les mateixes penes pels mateixos delictes, amb una indemnització de 1.000 euros.

Per la seva banda, la fiscalia de delictes d’oci considera que en el cas dels tres primers acusats només són autors d’un delicte d’odi pel qual demana la pena d’un any i nou mesos, una multa i una indemnització de 2.000 euros. Pel que fa al quart acusat, li atribueix un delicte lleu d’amenaces pel qual demana una multa i 300 euros d’indemnització.

En paral·lel, segueix la investigació oberta al jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona sobre l’origen de la divulgació de les dades al portal Forocoches i a la incitació a l’assetjament que s’hi va produir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia