Política

POLÍTICA

ELECCIONS A L'ASSEMBLEA

L’ANC triarà al maig el relleu de Paluzie

L’assemblea general que comença avui ha d’avalar calendari i full de ruta

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) votarà del 10 al 14 de maig la futura direcció que substituirà Elisenda Paluzie com a presidenta i David Fernàndez com a vicepresident però també Patrícia Sierra a la secretaria i Carles Xavier Gómez a la tresoreria. El calendari electoral proposat per l’actual secretariat nacional l’hauran d’aprovar les bases de l’entitat en l’assemblea general ordinària que comença avui i que s’allargarà fins dimecres, dia 23.

L’elecció dels nous membres del secretariat es farà telemàticament però també es podrà votar presencialment durant el matí del dissabte 14 de maig a les seus habilitades. Els candidats electes es coneixeran el mateix dia 14 però els resultats no es donaran per definitius fins al 19 un cop resoltes les possibles reclamacions. L’assemblea general que comença avui sí que serà totalment telemàtica. A més de la convocatòria electoral, les bases hi votaran els informes econòmics i de gestió, el pressupost i el nou full de ruta polític, continuista amb l’actual. Pendent que els socis puguin incorporar-hi algunes de les esmenes que s’hi han presentat, la ponència manté la crida a l’independentisme a “preparar-se per un nou embat” democràtic amb l’Estat espanyol per aconseguir la independència. El document polític que es presentarà en un acte a Sant Cugat del Vallès el 3 d’abril situa les fites que, segons l’ANC, han d’assolir el moviment civil, les institucions i els representants a l’exterior.

Experts diversos per a la nova direcció

La jurista Dolors Feliu, del Col·lectiu Praga i de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, és un dels primers noms que s’ha publicat com a candidata al nou secretariat. Amb anys de sòcia, on integra la sectorial Juristes per la Independència, el nom de Feliu agrada al si de l’entitat. En una etapa poc agraïda i transitòria com la que s’obre –com ha estat també la de Paluzie–, l’ANC intentarà enfortir-se internament i de cara a l’exterior per navegar enmig de l’enfrontament polític i estratègic dels partits i en espera d’un futur “nou embat”. El secretariat actual no amaga que caldrien perfils professionals de diversos àmbits per a la nova etapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona