Política

Les bases de BComú demanen a Colau que opti a un tercer mandat

En un acte a la Zona Franca els militants han votat a favor que es presenti a les eleccions municipals del 2023

Subirats diu que estan en una “bona posició” per guanyar: “No hi ha cap força capaç de presentar un model alternatiu”

El plenari de Barcelona en Comú ha votat aquest dissabte a favor de la repetició d’Ada Colau com a candidata a l’alcaldia de Barcelona. Així, els militants han aprovat per 211 vots a favor i una abstenció la proposta per demanar a l’actual alcaldessa que busqui el tercer mandat en les eleccions municipals de maig del 2023. En un acte a la Zona Franca sense la presència de Colau, el ministre d’Universitats, Joan Subirats ha reivindicat el lideratge “fort”, “dialogant” i “empàtic” de Colau que té “un horitzó clar” per a la capital catalana. Així, creu que estan en una “bona posició” per tornar a guanyar: “No hi ha cap força política capaç de presentar un model alternatiu”.

Per a Subirats, això demostra que l’agenda de Colau a Barcelona “s’ha consolidat” i que “la majoria de la gent” li continua donant suport. “Malgrat els bastons a les rodes, volem continuar avançant”, ha assegurat Subirats, que ha criticat que s’intenti “aturar les polítiques pel canvi” als tribunals. El ministre d’Universitats ha lamentat les querelles contra Colau, però ha assegurat que confien en la justícia. “No tenim res a amagar”, ha dit.

L’alcaldessa de Barcelona no ha participat en l’acte del partit perquè està de viatge institucional a Mauthausen, acompanyant l’Amical en els actes de commemoració de l’alliberament del camp i homenatge a les víctimes del nazisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia