Política

Ximo Puig canvia cinc conselleries

El president valencià anuncia la remodelació del seu govern, que per primer cop tindrà més dones que homes

Afirma que l’objectiu és “rellançar” el País Valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha canviat aquest dissabte els titulars de cinc de les dotze conselleries que conformen el seu govern amb l’objectiu de “rellançar” el País Valencià en aquest moment de “reinici” i avançar-se així “als canvis d’aquesta dècada de transformació”.

“No és un canvi de govern per a les eleccions, és per afrontar aquesta dècada d’oportunitats”, ha afirmat Puig en una compareixença en el Palau de la Generalitat per a anunciar la remodelació del Consell, gràcies a la qual hi haurà per primer cop més dones que homes (7 dones i 5 homes) i busca obrir una nova etapa per enfrotir la reactivació.

Els canvis són els següents: el fins ara conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, serà el nou conseller d’Hisenda en substitució de Vicent Soler, i l’exsecretària d’Economia, Rebeca Torró, assumirà la carta d’Obres Públiques.

El metge i investigador Miquel Mínguez serà el nou conseller de Salut, en substitució d’Ana Barceló, que serà la nova síndica socialista a Les Corts valencianes.

La senadora socialista Josefina Bueno serà la nova consellera d’Universitats, en substitució de Carolina Pascual; i l’exsecretària de Cultura i Esports Raquel Tamarit substituirà Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia