Política

Barcelona viu una Nit dels Museus com les d’abans de la pandèmia

75 equipaments obren les portes fins a la una de la matinada

La Nit dels Museus ha recuperat el seu format habitual després que el 2021 encara s’hagués de celebrar amb restriccions d’aforament i mascaretes. Un total de 75 equipaments i espais -9 més que l’any passat- de 8 municipis de l’àrea metropolitana han participat en la iniciativa. Des de les set del vespre fins a la una de la matinada es poden visitar de forma gratuïta i lliure exposicions temporals i col·leccions permanents. A més, s’han programat més d’una seixantena d’activitats com ara visites guiades, tallers o concerts. El coordinador de Museus de l’Institut de Cultura, Quim Vicente, ha explicat que han passat “dos anys extraordinaris” i ara “es recupera la normalitat, tant de restriccions d’accés, mobilitat i d’aforament i horaris”.

Minuts abans de les set alguns equipaments de Barcelona com el Centre de Cultura Contemporània (CCCB) ja registraven algunes cues. Les perspectives de la Nit dels Museus són bones i és que aquest és el primer any sense cap restricció després de dues edicions marcades per la pandèmia. Vicente ha explicat a l’ACN que s’espera arribar a les xifres del 2019 i confia que “els museus tornin a estar plens”.

El lema escollit per la Nit dels Museus d’enguany és ’El poder transformador dels museus’. Durant sis hores, els visitants poden gaudir de 9 espais nous, 120 exposicions i més de 60 activitats gratuïtes que estaran disponibles en els 75 museus que obriran les portes des de les set de la tarda fins a la una de la matinada.

El coordinador de Museus de l’Institut de Cultura apunta que l’objectiu de la proposta és “obrir de manera diferent i original els museus”. “Normalment els museus no tenen aquest aire tan festiu i ple de gent”, relata Vicente. De fet, assegura que, al llarg d’aquests anys, “s’ha constatat que els visitants que han vingut per primer cop a la Nit dels Museus, després han tornat a visitar algun dels equipaments més endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia