Política

guerra a Ucraïna

L’ONU i els EUA pressionen Rússia perquè permeti exportar el cereal ucraïnès

Reclamen a Moscou “corredors” marítims o terrestres pels quals es pugin moure les mercaderies d’Ucraïna

L’ONU i els Estats Units, juntament amb altres països, van demanar ahir a la nit a Rússia que faciliti les exportacions de cereal ucraïnès, pràcticament paralitzades pel bloqueig naval del mar Negre, amb l’objectiu d’evitar que continuï agreujant-se la crisi alimentària que pateixen diversos dels països més pobres del món.

“S’estima que ara mateix hi ha vint-i-dos milions de tones de gra en sitges d’Ucraïna que podrien pal·liar immediatament les necessitats si es poguessin treure del país”, va explicar el secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, en l’obertura d’una reunió ministerial sobre seguretat alimentària organitzada pel seu govern a la seu de les Nacions Unides.

Blinken va demanar a governs i organitzacions internacionals que s’uneixin per forçar Rússia a crear “corredors” marítims o terrestres pels quals es puguin moure mercaderies d’Ucraïna.

Des de l’inici de la guerra, l’ONU ha advertit de l’enorme impacte del conflicte bèl·lic a la seguretat alimentària, atès que Ucraïna i Rússia són dos dels principals productors mundials de cereals i de les seves exportacions depenen especialment desenes de països de l’Àfrica i l’Orient Mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia