Política

Absolen en Brian, jutjat per una suposada agressió a un mosso durant una protesta sobiranista

La fiscalia li demanava sis anys i mig de presó per haver donat un cop a un agent durant una protesta per la celebració d’un consell de ministres a Barcelona el 2018

Des sis anys i mig de presó a l’absolució. La fiscalia demanava a Brian Bartés, de Mollet del Vallès, sis anys i mig de presó per presumptament haver donat una puntada de peu a un mosso durant les protestes per la celebració del consell de ministres a Barcelona el desembre de 2018. En un comunicat, Alerta Solidària recorda que se li va atribuir una agressió a un agent que va ser feta “per una noia” que no s’ha pogut identificar. Brian estava acusat d’un delicte d’atemptat a l’autoritat, d’un de desordres públics i d’un de maltractament d’obra, pel seu comportament a les protestes que es van produir a Via Laietana.

El 12 de maig passat, Brian va seure al banc dels acusats en un judici a l’Audiència de Barcelona, on Brian va negar els fets. Ara, ha quedat absolt . I es que els magistrats només veuen provat que Bartés va empentar l’escut d’un mosso, però la fiscalia no l’acusava d’això i, per tant, l’absolen de totes les acusacions.

Segons considera provat la sentència, el noi va anar a la mobilització de la part baixa de la Via Laietana contra el Consell de Ministres, que se celebrava a la Llotja de Mar i que estava protegit per un fort cordó policial. Hi va haver aldarulls com el desplaçament de tanques de seguretat metàl·liques, però no veuen provat que hi hagués llançaments contra els antiavalots. A més, la sentència afirma que l’acusat “no va ser l’autor de l’acció de propinar una puntada de peu al colze esquerre d’un agent policial i que intentés arrabassar amb les dues mans i de manera violenta la defensa policial que duia aquest agent”. De fet, la sentència recorda que els escrits policials inicials atribuïen aquesta acció a una “noia” i que cap agent va identificar l’acusat com a autor d’aquesta agressió. Els magistrats no veuen acreditat que l’acusat mogués tanques de seguretat o llancés objectes a la policia.

Bartés sí que va ser condemnat a un any i mig de presó per haver donat una puntada de peu a un mosso d’Esquadra durant les protestes del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia