Política

CIUTADANS

Facilitar o entrar en més governs municipals

El partit taronja aspira a presentar un centenar de candidatures

Ciutadans aspira el 2023 a presentar candidatures al centenar de municipis on ja té representació. Fa tres anys va arribar als 244 regidors, concentrats sobretot a la regió metropolitana de Barcelona, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf i alguns punts de la costa gironina, i ha aconseguit entrar en uns quants governs, com ara al Vendrell i Cambrils. També va estar formant part del de Sant Vicenç dels Horts. Però després de dues legislatures de presència municipal creixent, el partit es vol concentrar a “preparar possibilitats de govern”. “El nostre objectiu és entrar en més governs o facilitar governabilitats”, assegura el responsable de política municipal de la formació, el diputat Joan García.

El partit taronja vol retenir els 277.000 votants que va rebre el 2019, però el context és tot un altre. En aquest temps ha passat de 36 diputats al Parlament a només 6 i de 57 escons al Congrés a només 10, de manera que és previsible una davallada també en l’àmbit municipal. Les agrupacions locals no han estat alienes a la crisi i han patit baixes en diverses localitats. A Vila-seca, un dels municipis on va obtenir uns resultats més bons, els cinc regidors van plegar de cop, però Ciutadans ja hi té a punt la nova candidatura. Aquest cop a Barcelona aniran per lliure, sense experiments com el del 2019, de bracet amb Manuel Valls. El candidat, al juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia