Política

El Suprem canvia de criteri i admet a tràmit els recursos contra els indults dels presos independentistes

La decisió, per tres vots a dos, arriba després del canvi de la composició del tribunal

El Tribunal Suprem ha canviat el seu criteri i ha decidit revisar la concessió dels indults als polítics independentistes catalans empresonats. La secció cinquena de la sala contenciosa-administrativa ha estimat aquest dimarts els recursos que PP, Vox, Cs i altres van presentar contra la denegació inicial de revisar els indults. La decisió s’ha pres per tres vots a dos, amb dos vots particulars en contra, després que fa uns dies canviés la composició i la majoria a la secció. La interlocutòria no admet a tràmit el recurs interposat per l’entitat Pro Patrimonium Sijena y Jerusalén, rebutjat per unanimitat.

El tribunal ha ordenat la continuació dels procediments i posposa al tràmit de sentència el pronunciament sobre la manca de legitimació dels recurrents plantejada per l’Advocacia de l’Estat a tots els recursos. El contingut íntegre de les actuacions es coneixerà els propers dies.

Rufián lamenta l’admissió a tràmit del recurs contra els indults: “Avui els jutges es presenten a les eleccions”

Gabriel Rufián ha lamentat aquest dimarts l’admissió a tràmit del Tribunal Suprem del recurs contra els indults als polítics independentistes empresonats pels fets de l’1-O, en una decisió que ha significat un canvi de criteri en relació amb la que havia pres amb anterioritat.

“Avui es presenten a les eleccions, els jutges”, ha dit el diputat republicà als passadissos del Congrés. Malgrat tot, el convenciment d’ERC és no aixecar-se de la taula de diàleg, perquè, ha dit, la negociació “és la ideologia dels més. Estic convençut que hi ha més gent a favor que la gent parli que no pas que no parli, en qualsevol àmbit de la vida”, ha reblat.

Segons Rufián, “una part” del poder judicial i “de l’estat profund” ha “declarat la guerra a unes idees, a uns partits, a nosaltres, a banda del govern”. Però, tot i això, Rufián ha alertat que, ara, “no es pot blanquejar l’actitud del PSOE”, una formació que “no ajuda mai. Crec que està tensant d’una manera brutal i innecessària la situació”.

A parer del republicà, el que no es faci “ara” a Espanya no es podrà fer “d’aquí a no sé quant de temps, mentre governi la dreta i la ultradreta”. Rufián ha advertit al PSOE que l’agenda “antirepressiva interpel·la tots els demòcrates”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona