Política

Aragonès critica el canvi de criteri sobre els indults d’un Suprem “altament polititzat”

El president confia que s’acabin desestimant els recursos contra la llibertat dels condemnats per l’1-O

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest dimarts contra la decisió del Tribunal Suprem d’admetre els recursos que s’han presentat contra la concessió dels indults als líders independentistes catalans sentenciats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Aquesta decisió suposa un canvi de criteri per part d’un TS que Aragonès veu “altament polititzat”, especialment en qüestions sobre Catalunya, i que podria repetir el “procés ple d’irregularitats” que considera que va ser el judici a l’1-O.

“Sembla que juguin a de quin color és el jutge: si és dels blaus o dels vermells, del PP o del PSOE”, ha deplorat. Tot i això, ha confiat que finalment els intents de revertir la llibertat dels condemnats “siguin desestimats” i ha apostat per aprovar una llei d’amnistia que “garanteixi la fi de la repressió” i eviti la intenció de formacions com el PP, Vox i Cs d’ “agreujar el conflicte”.

Aragonès ha valorat la decisió del TS durant la roda de premsa que ha ofert al costat del seu vicepresident, Jordi Puigneró, per valorar el primer any del Govern. Durant la seva compareixença, el president ha advertit que des de la concessió dels indults “no s’ha avançat de forma suficient” en la resolució del conflicte polític català des del govern de l’Estat i que “la persecució judicial continua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia